Γευσιγνωσία

Τέσσερις προτάσεις να απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα και με συνοδεία τα ολόφρεσκα «καλούδια» των ελληνικών θαλασσών. Είμαστε τυχεροί σ΄αυτή τη χώρα. Ας το εκμεταλλευτούμε! 

Προσέξτε! Υπάρχουν εδέσματα που σε συνδυασμό με το κρασί προκαλούν ένα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα. Απλώς δεν ταιριάζουν και μάλιστα για την ακρίβεια δημιουργούν μια δυσάρεστη γευστική σύγκρουση στο στόμα. Αλλά ακόμη και στις χειρότερες των...

Ναι, αλλά όχι πάντα! Λευκό κρασί με ψάρι είναι ένας γενικός κανόνας που βασίζεται στο γεγονός ότι όταν οι ταννίνες των ερυθρών κρασιών ενωθούν με τις πρωτεΐνες των ψαριών παράγουν στο στόμα μια δυσάρεστη μεταλλική αίσθηση.  Μέχρι εδώ όλα...

Επειδή τα τυπικά αρώματα ενός Ξινόμαυρου είναι το φραγκοστάφυλο όταν είναι ακόμη νέο, η ντομάτα, η ελιά και τα μπαχαρικά όταν παλαιώσει, το κάνουν ιδανικό ταίρι σε πιάτα που συμμετέχει και η ντομάτα, τα οποία στην ελληνική διατροφή βασιλεύουν!...

Σαμπάνια με φαγητό;    Ναι ξέρω θα σας φανεί περίεργο και όμως ο συνδυασμός θα σας ενθουσιάσει και θα σας κάνει ακόμη πιο φανατικούς της fan.

Τίποτα δε γλυτώνει από τις σκληρές προσταγές της μόδας, αν θέλει να επιβιώσει. Ούτε καν το κρασί, που προσαρμόζεται ανάλογα τουλάχιστον τις τελευταίες 2 χιλιετίες. Ακολουθεί και αυτό την ανθρώπινη ιστορία, τις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, τις...