Sauvignon Blanc


Μια θαυμάσια δουλειά από μια οικογένεια τόσο γνωστή, όσο και παλιά στα οινικά δρώμενα. Η αλήθεια είναι ότι όταν έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο κρασί ήμουν λίγο επιφυλακτική. «Άλλο ένα Sauvignon Βlanc.», σκέφτηκα. Όταν όμως άγγιξε τα χείλη μου ενθουσιάστηκα. Όχι, δεν είναι ένα ακόμη ένα Sauvignon Blanc, από έναν ακόμη παραγωγό που ακολουθώντας το συρμό και τη μόδα, «έπρεπε» να έχει και αυτός στη συλλογή του ένα δείγμα της εν λόγω ποικιλίας. Είναι ένα κρασί με τη δική του προσωπικότητα, που δίνει το δικό του στίγμα, τη δική του εκδοχή και ήρθε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Περιγραφή Κρασιού: 

Κλεισμένο μέσα σε ένα μπουκάλι απλό, κοινό, διάφανο, με μια λιτή και απέριττη ετικέτα, δεν έχει σκοπό να παραπλανήσει κανέναν. Το περιεχόμενό του δεν έχει ανάγκη φανφαρώδη περιτυλίγματα.Γενικά το Sauvignon Blanc επειδή σαν ποικιλία έχει έντονο χαρακτήρα ή το λατρεύεις ή το μισείς. Το συγκεκριμένο όμως κρασί είναι τόσο ευχάριστο και «εύκολο», που παρόλο που πρόκειται για ένα ειλικρινές και ξεκάθαρο Sauvignon Blanc, είναι σε θέση να κερδίσει τους πάντες. Αν είχε φύλο, θα ήταν σίγουρα γένους θηλυκού, με ωραίες, αλλά σμιλεμένες καμπύλες, σαγηνευτικό και προκλητικό!

  • Τύπος: Ξηρός, Λευκός, Τοπικός Οίνος Στερεάς Ελλάδος
  • Περιοχή: Καπανδρίτι, Στερεά Ελλάδα
  • Ποικιλία: 100% Sauvignon Blanc, βιολογικής γεωργίας
  • Παραγωγός: Χαρλαύτης ΕΠΕ
  • Αλκοολικός τίτλος: 13,5%
  • Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, αχυροκίτρινο χρώμα, με γκρι ανταύγειες. Πλούσια αρωματική παλέτα, με ευγενικά αρώματα εσπεριδοειδών να μπλέκονται θαυμάσια με καλοκαιρινά φρούτα. Grape fruit, ροδάκινο, βερίκοκο, πεπόνι, μια δόση μελιού και φρεσκοκομμένο γρασίδι στη μύτη, ενώ στο στόμα θα συναντήσουμε τη γεμάτη, στρογγυλή και ισορροπημένη γεύση του. Για το τέλος μας επιφυλάσσει μια παρατεταμένη, υπέροχη γλυκιά επίγευση. Μην ξεγελαστείτε από τον ευκολόπιοτο χαρακτήρα του και υποτιμήσετε το αλκοόλ του!
  • Γευστική αρμονία: Εξαιρετικό από μόνο του ως απεριτίφ, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Συνοδεύστε το όμως και με ζυμαρικά με θαλασσινά, λιπαρά ψητά ψάρια, αλλά και τηγανητά ψάρια, δροσερές σαλάτες με φρούτα, λευκά κρέατα, και κατσικίσιο τυρί.
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10- 12οC

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  • Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Real taste