Ζυμαρικά με σάλτσα ντοματίνια, σκόρδο & βασιλικό


Μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για μια γρήγορη, αλλά όχι πρόχειρη μακαρονάδα! Θα τη λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και οι συνδαιτυμόνες σας! 

Υλικά: 
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή το ζυμαρικό που προτιμάτε
  • 100  περίπου ντοματάκια τσέρυ
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ φλυτζανιού ψιλοκομμένο σκόρδο* (μην το φοβηθείτε δεν είναι πολύ)
  • πολύ λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλυτζάνι φρέσκο χονδροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
  • Τριμμένη παρμεζάνα

  

Παρασκευή: 

Πλύντε τα ντοματίνια, βάλτε τα σε ένα μπωλ και ζουλήξτε τα ένα- ένα με τα χέρια σας, προσεκτικά γιατί θα λερωθείτε, να βγουν οι σπόροι.Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το σκόρδο. Σε ένα γουδί βάλτε την πιπεριά και το αλάτι και φτιάξτε ένα πολτό. Προσθέστε τον πολτό και τα ντοματίνια μαζί με το χυμό που έβγαλαν στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά μαγειρέψτε τη σάλτσα για λίγα λεπτά.Εν τω μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά, μην ξεχνώντας να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει, δύο κουταλιές ελαιόλαδο και να τα βράσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα βγάλετε και να τα σουρώσετε όταν είναι ακόμη al dente (να κρατάνε στο δόντι).Προσθέστε το βασιλικό στη σάλτσα, αναμείξτε την με τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη λίγη, βάλτε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα, ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρετε με την τριμμένη παρμεζάνα. *η σάλτσα δεν είναι καυτερή, αλλά η καυτερή πιπεριά θα της δώσει μια ιδιαίτερη σπιρτάδα, χωρίς να επισκιάσει τη γεύση της ντομάτας και του σκόρδου. 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

20
2