Ζυμαρικά με μπρόκολο


Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή! Αρκεί να έχετε κάποιο ζυμαρικό και μπρόκολο. Σε 15 μόνο λεπτά θα έχετε μια συνταγή που θα τη ζήλευαν πολλά εστιατόρια. 

Υλικά: 
  • 350γρ. ζυμαρικά (πέννες, φουσίλι, ριγκατόνι)
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού κορυφές μπρόκολου
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ξύσμα από λεμόνι
  • ¼ φλυτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ζωμό κότας (βιολογικό ή σπιτικό)  ή νερό
  • 2 ½ φλυτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κύβους
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένη πρμεζάνα

 

Παρασκευή: 

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Προσέξτε να μην παραβράσουν και να παραμείνουν al dente. Ελάχιστα λεπτά πριν βγάλετε τα ζυμαρικά, βάλτε μέσα στην κατσαρόλα και  το μπρόκολο και αφήστε το για 1-2 λεπτά μόνο. Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα και στραγγίξτε μαζί τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Βάλτε τα σε ένα μπωλ.Στην ίδια κασαρόλα που βράσατε τα ζυμαρικά λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετέ τα μέχρι τα κρεμμύδια να αποκτήσουν χρυσό χρώμα. Προσθέστε το χυμό λεμόνι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος ο χυμός.Ρίξτε το αλεύρι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για ½ λεπτό. Σταδιακά προσθέστε το ζωμό ή το νερό, μη σταματώντας το ανακάτεμα, και έπειτα το γάλα και το ξύσμα λεμονιού. Μαγειρέψτε τη σάλτσα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να πήζει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο. Μαγειρέψτε όλα μαζί τα υλικά για λίγο για να ενωθούν και να πήξει η σάλτσα.Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με παρμεζάνα κια σερβίρετε ζεστά. 

  • Tip:-Το μπρόκολο δεν πρέπει να πολυβράσει και να λιώσει. Πρέπει να κρατάει πολύ στο δόντι.

      -Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπρόκολο κατεψυγμένο στην  ίδια ποσότητα. 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  •  

 

15
1