Ζεστό σάντουιτς με ψημένα μανιτάρια,τυρί&σπανάκι


Αλλη μια εκδοχή σάντουιτς από τις χιλιάδες που υπάρχουν και τις επίσης χιλιάδες που και εσείς μπορείτε να σκεφτείτε. Δοκιμάστε και αυτήν πάντως, είναι απο τις πιο πλούσιες. 

Υλικά: 
  • 4 μακρόστενα ψωμάκια (ή οποιοδήποτε άλλο ψωμί εσείς προτιμάτε)
  • 250γρ,  φρέσκα άσπρα μανιτάρια (ή οποιοδήποτε άλλο είδος σας αρέσει) κομμένα σε φέτες
  • μια χούφτα baby σπανάκι, πλυμένο και στεγνό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό ή 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού τριμμένο τυρί cheddar ή 1 φλυτζάνι κατσικίσιο τυρί
  • λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε ένα τηγάνι βάλτε ελάχιστο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σωτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς καφέ χρώμα. Αλατοπιπερώστε τα.

Αναμείξτε το τυρί με τις λιαστές ντομάτες. Κόψτε κατά μήκος τα ψωμάκια, βάλτε από τη γέμιση  του τυριού που φτιάξατε, από πάνω σκορπίστε φύλλα σπανακιού και τέλος προσθέστε τα μανιτάρια.

Ψήστε τα σε τοστιέρα μέχρι να λιώσει το τυρί. Απολαύστε τα αμέσως.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

10
1