Βασιλόπιτα


Το κέικ της Πρωτοχρονιάς !!!  Το αγοράζετε από παντού, αλλά καλύτερα να το ετοιμάστε μόνη σας. Είναι εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο.

Υλικά: 
  • 375γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 ¾  φλυτζανιού ζάχαρη
  • 9 αυγά
  • 4 & ½  φλυτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1½ φλυτζάνια πλήρες γάλα ΦΑΓΕ
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C.

Βουτυρώστε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί με διάμετρο 35cm. Κόψτε και στρώστε μόνο στον πάτο του ένα αντίστοιχης διαμέτρου αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχτούν καλά. Στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και να πάρει ένα ωχρό χρώμα.

Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε το περίπου για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ψησίματος ελέγξτε το κέικ, κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

Αφού το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το για λίγο να σταθεί, αναποδογυρίστε το, αφαιρέστε το χαρτί και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Λιώστε πολύ προσεκτικά στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα. Βάλτε την σε σακούλα διακόσμησης και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί γράψτε ευχές ή φτιάξτε σχέδια. Αφήστε τη σοκολατένια διακόσμηση να κρυώσει τελείως. Ξεκολλήστε την πολύ προσεκτικά και τοποθετήστε την πάνω στη βασιλόπιτα.

 

Tip: Μην ξεχάσετε το φλουρί!

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

90
3

 

Φωτογραφίες
Δείτε το Video