Τζατζίκι


Αγαπημένη γεύση, μοναδική, υγειινή και εύκολη. Ορεκτικό με μόνιμη θέση στο ελληνικό τραπέζι. Πόσο μάλλον στο γιορτινό! 

Υλικά: 
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγουράκι τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη και στραγγισμένο πολύ καλά
  • 4 σκελίδες σκόρδο συνθλιμμένες
  • αλάτι
  •  1 κουταλιά ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Παρασκευή: 

Αναμείξτε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλ. Δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα με την προτίμησή σας κι άλλο αλάτι, ξύδι ή λάδι. Βάλτε το στο ψυγείο μισή ώρα πριν το σερβίρετε, για να δέσουν όλες οι γεύσεις μαζί. 

  • Tip: - Το μυστικό στο τζατζίκι είναι τα πολύ καλά υλικά. Φροντίστε να είναι εξαιρετικής ποιότητας όλα τα υλικά και η επιτυχία είναι εγγυημένη.

-         Αν σας γίνει κάπως νερουλό, βάλτε το στο ψυγείο για αρκετή ώρα και θα σφίξει.-         Το ζουμί από το αγγούρι μην το πετάξετε, πιείτε το με λίγο αλάτι, είναι πολύ νόστιμο!-         Η γιαγιά μου έπαιρνε τις φλούδες από το αγγούρι και τις έβαζε στο πρόσωπό της σαν μάσκα. Κάντε το ίδιο, θα το βρείτε πολύ δροσιστικό και ενυδατικό.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

10
1