Τσιπς παρμεζάνας με δενδρολίβανο


Φτιάξτε πολλά, γιατί θα εξαφανιστούν!!! Τέλειο συνοδευτικό για ποτό. Η παρμεζάνα γίνεται τραγανή, ενώ το δενδρολίβανο απογειώνει τη γεύση της. Θα χρειαστείτε μόλις 2 λεπτά για την προετοιμασία και περίπου 10 λεπτά για το ψήσιμο. 

Υλικά: 
  • 200γρ. παρμεζάνα χονδροτριμμένη
  • τα φυλλαράκια από 2 κλαράκια δενδρολίβανο πολύ ψιλοκομμένα

 

Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.Απλώς αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπωλ!Απλώστε σε δύο ταψιά χαρτί ψησίματος. Με ένα κουταλάκι του γλυκού πάρτε μια ποσότητα, από το μίγμα παρμεζάνας και βάλτε τη σε απόσταση τη μία από την άλλη, γιατί θα «απλώσουν». Ισιώστε κάθε τσιπ, να μην σχηματίζει «βουναλάκι», και ψήστε τα για 8-10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν προτού τα απομακρύνετε προσεκτικά από το χαρτί.

  • Tips:- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, εάν δεν έχετε φρέσκο, αποξηραμένο δενδρολίβανο. Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε δυο κουταλάκια του γλυκού. Ή μπορείτε και να το παραλείψετε.
  •          -Τα σερβίρετε μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που τα ψήσετε ή φυλάξτε τα στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

10
1