Trifle με γιαούρτι & φρούτα


Πολύ δροσιστικό και ανάλαφρο επιδόρπιο φτιαγμένο σε στρώσεις. Και ενώ στην κλασική αγγλική έκδοση χρησιμοποιούν κρέμα γάλακτος, η αντικατάστασή του από το γιαούρτι το κάνει πιο αέρινο και πιο ελαφρύ.

Υλικά: 
  • 24 μπισκότα πτι- μπερ βουτύρου Αλλατίνη
  • ½ φλυτζάνι λικέρ Limoncello (προαιρετικά)
  • το χυμό από ένα λεμόνι
  • 250γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
  • 3 μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 2 & ½ φλυτζάνια κρέμα λεμόνι (που θα φτιάξετε πανεύκολα εσείς)
  • 1 & ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 & ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 φλυτζάνια γιαούρτι  TOTAL

Για την κρέμα λεμόνι:

  • τη φλούδα από 3 λεμόνια
  • ½ φλυτζάνι χυμό λεμόνι
  • 4 αυγά
  • ½ φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 & ½ φλυτζάνια ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι

Παρασκευή: 

Φτιάξτε πρώτα την κρέμα λεμόνι.

Χτυπήστε τις φλούδες από τα λεμόνια μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ πολύ καλά.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και προσθέστε το μίγμα της ζάχαρης. Συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Προσθέστε τα αυγά, ένα- ένα και στη συνέχεια το χυμό και το αλάτι.

Βάλτε όλο το μίγμα σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή ένταση ανακατέψτε το συνεχώς μέχρι να δέσει.

Δεν θα πρέπει να βράσει. Η κρέμα θα πήξει λίγο πριν.Αφήστε την να κρυώσει τελείως προτού τη χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να αποθηκευτεί και στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα.

Σε ένα μπολ σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε κομματάκια και ραντίστε τα με το Limoncello.

Ραντίστε επίσης σε άλλο μπολ τις μπανάνες με το χυμό λεμόνι.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.

Προσθέστε την κρέμα λεμόνι και το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και ανακατέψτε καλά.

Σε μπολ σερβιρίσματος ξεκινήστε να φτιάχνετε στρώσεις ξεκινώντας με ελάχιστη κρέμα λεμόνι, από πάνω μπισκότα. Πάνω από τα μπισκότα τα φρούτα, από πάνω ξανά μπισκότα κ.ο.κ.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι φρούτα σας αρέσουν.

Τελειώστε με κρέμα λεμόνι και γαρνίρετε με λίγο δενδρολίβανο.

Καλύψτε με μεμβράνη τα μπολ και παγώστε το trifle στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, προτού το σερβίρετε.

Το trifle μπορεί να φτιαχτεί αρκετές ώρες πριν, αρκεί να παραμείνει στο ψυγείο, προτού σερβιριστεί.

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
30
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video