Τούρτα με Πτι Μπερ με σοκολάτα


Λαχταριστός, μπισκοτο- σοκολατένιος πειρασμός! Κανείς δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί. Καταπληκτικός συνδυασμός μπισκότων, κρέμας, σοκολάτας και φράουλας που έρχεται να δροσίσει και να ισορροπήσει τέλεια την τούρτα. Το καταπληκτικό όμως δεν είναι αυτό, είναι ότι χρησιμοποιώντας μπισκότα αντί παντεσπάνι, μειώνεται ο χρόνος προετοιμασίας, αλλά και δυσκολίας! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Υλικά: 
  • 1 ½ πακέτο Πτι Μπερ Αλλατίνη με γεύση σοκολάτα
  • 250γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
  • ½ λίτρο γάλα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σφικτή σαντιγί
  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
Παρασκευή: 

Αρχικά φτιάξτε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και το κλωναράκι της βανίλιας, αφού πρώτα το σχίσετε κατά μήκος με ένα μαχαίρι, και φέρτε το γάλα σε βρασμό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μαζί.
Ρίξτε στο μείγμα των αυγών το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια αδειάστε το πίσω στην κατσαρόλα, που την έχετε ξαναβάλει στην εστία. Ανακατεύετε την κρέμα συνέχεια και μόλις πάρει βράση, αποσύρετε την από τη φωτιά. Αδειάστε την κρέμα σε ένα γυάλινο σκεύος, αφαιρέστε το κλωναράκι της βανίλιας και σκεπάστε αμέσως με μεμβράνη όλη την επιφάνεια για να αποφύγετε το σχηματισμό κρούστας.
Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο, αφήστε την να κρυώσει τελείως και μετά προσθέστε τη σαντιγί ανακατεύοντας καλά. Τέλος προσθέστε στην κρέμα και τις κομμένες φράουλες.
Πάρτε ένα τετράγωνο ταψάκι 21εκ. και καλύψτε το εσωτερικά με μεμβράνη. Στρώστε στον πάτο του μια σειρά μπισκότα. Τοποθετήστε επίσης όρθια μπισκότα στις πλευρές του.
Απλώστε πάνω από τα μπισκότα του πάτου τη μισή κρέμα. Στρώστε άλλη μια σειρά μπισκότα και απλώστε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώστε με μπισκότα.
Βάλτε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα και αφαιρέστε προσεκτικά τη μεμβράνη.
Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και απομακρύνετε την από την εστία. Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε και την κρέμα γάλακτος. Όταν η σοκολάτα λιώσει, προσθέστε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και πηκτό.
Αφήστε το να σταθεί για δέκα λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται, πριν το χρησιμοποιήσετε.
Καλύψτε με το μείγμα σοκολάτας την τούρτα και «στρώστε» το με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Tips:

- Καθώς ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα, μην το παρακάνετε στο ανακάτεμα, γιατί το μείγμα θα «κόψει».
- Αν σας περισσέψει μείγμα από τη σοκολάτα, μπορείτε να το φυλάξετε σε ψυγείο και σε δοχείο που κλείνει πολύ καλά για ένα μήνα. Για να το ξαναχρησιμοποιήσετε, ζεστάνετε το σε μπεν μαρί ή πολύ προσεκτικά στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Διακοσμήστε την τούρτα με σχέδια από ζαχαρόπαστα

 

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με μπισκότα Πτι Μπερ σοκολάτα & αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία-Art of living  

 

 

120
3