Τηγανιτά δακτυλίδια κρεμμυδιού


Χρυσά, τραγανά και γλυκά, συνοδεύουν τέλεια ένα μπιφτέκι, μια μπριζόλα. Φτιάξτε τα ακριβώς όπως στα fast food, αλλά με λάδι και υλικά διαλεγμένα από εσάς. 

Υλικά: 
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια κατά προτίμηση βατικιώτικα
  • ½ φλυτζάνι αλεύρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 αυγό καλά χτυπημένο
  • ½ φλυτζάνι γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  •  βιολογικό ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Παρασκευή: 

Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια, πλύντε τα και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Ξεχωρίστε μεταξύ τους τις επιμέρους ροδέλες. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι. Με το σύρμα για αυγά χτυπήστε το αυγό με το γάλα, προσθέστε το στο μίγμα με το αλεύρι και αναμείξτε όλα τα υλικά πολύ καλά. Βουτήξτε μία- μία τις ροδέλες στο μίγμα και τηγανίστε τις σε καυτό λάδι, μέχρι αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό- καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφού τις βγάλετε από το λάδι, τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με λίγο αλάτι και σερβίρετέ τις.  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

15
1