Τάρτα σοκολάτας με κάρδαμο


Σοκολατένια απόλαυση αρωματισμένη με κάρδαμο...

Υλικά: 
  • 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 340ml κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • 80γρ. μέλι
  • 60 + 100γρ. βούτυρο αγελάδος Χωριό
  • 20 σπόρους κάρδαμο
  • 250γρ. μπισκότα Digestive Αλλατίνη
  • 150γρ. φουντούκια ψημένα και ανάλατα
Παρασκευή: 

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στον πολυκόπτη του ράβδο- μπλέντερ BOSH.

Λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα ή προσεκτικά στο φούρνο μικροκυμάτων τα 100γρ. βούτυρο.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στα μπισκότα και τα φουντούκια και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού αναμειγνύουμε πολύ καλά.

Απλώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα τάρτας και πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας στον πάτο και τα τοιχώματα.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την αποσύρουμε από την εστία, να κρυώσει λίγο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κάρδαμο, προσοχή να μην βράσει.

Αφαιρούμε τους σπόρους και διαλύουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος τα 60γρ. βούτυρο και το μέλι. Προσθέτουμε στο μίγμα και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να στερεοποιηθεί, προτού τη σερβίρουμε.

  • Tips: - Αν είστε λάτρης της σοκολάτας γάλακτος, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος Nestle Dessert, κουβερτούρα γάλακτος πραλίνα Nestle Dessert ή ακόμη και συνδυασμό τους.
  •         -“Death by chocolate” είναι η έκφραση που είθισται να λέγεται για το συνδυασμό κρασιού και σοκολάτας, μια και είναι σχεδόν αδύνατο ένα κρασί να σταθεί δίπλα στην έντονη προσωπικότητα της σοκολάτας. Αυτά όμως ισχύουν για τα «ξένα» κρασιά, αφού εμείς διαθέτουμε τη γλυκιά Μαυροδάφνη. Ένα από τα αρώματα της είναι η σοκολάτα!

 

  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
30
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video