Τάρτα αχλαδιού


Η γέυση του αχλαδιού τεριάζει απόλυτα σε γλυκά.Η σάρκα τους χυμώδης και γεμάτα αρώματα .... Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ ανάλαφρη και βελούδινη,ότι πρέπει για τα καλοκαιρινά σας απογεύματα!

Υλικά: 

Για τη βάση: 

  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό

Για την κρέμα: 

  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουερ
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 3 αχλάδια
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Μερικά ολόκληρα γαρύφαλλα

Παρασκευή: 

Βάλτε το γάντζο στο μίξερ και ζυμώστε το αλεύρι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 2 κουταλιές της σούπας νερό, μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

Καλύψτε την και αφήστε την στο ψυγείο για 1/2 ώρα, να ξεκουραστεί.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώστε για λίγο ακόμη τη ζύμη και ανοίξτε την σε διάμετρο περίπου όση η ταρτιέρα σας.

Κόψτε όση ζύμη περισσεύει από τα τοιχώματα της φόρμας σας και τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι.

Βάλτε την στην κατάψυξη για 1/2 ώρα, με αυτό τον τρόπο δεν θα ¨πέσουν¨ τα τοιχώματα της κατά το ψήσιμο.

Ψήστε την στους 175oC σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το στραγγιστό γιαούρτι , το κόρν φλαουερ, το μέλι και αναμείξτε. Προσθέστε και τους κρόκους στο μίγμα και ανακατέψτε καλά.

Ξεφλουδίστε, καθαρίστε και κόψτε στα τέσσερα τα αχλάδια.

Αδειάστε την κρέμα στη βάση που έχετε ήδη ψήσει, τοποθετήστε τα αχλάδια και με ένα πινέλο αλείψτε τα με το σιρόπι σφενδάμου ή το πετιμέζι.

Τέλος σκορπίστε μερικά γαρύφαλλα και ξαναβάλτε την τάρτα στο φούρνο στους 160-170οC για 15-20 λεπτά.

 

Αλίκη Μάρα 

Καθημερινή Γευσιλάτρης

50
3