Tapas night


Προτού μπούμε στο κυρίως θέμα, το πώς δηλαδή θα οργανώσετε μια τέτοια βραδιά έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε την ιστορία των tapas. Η ισπανική αυτή λέξη σημαίνει κάλυμμα, καπάκι. Και το εθνικού χαρακτήρα ισπανικό παραλήρημμα για τα tapas έχει τις ρίζες του εκατοντάδες χρόνια πριν, όταν οι Ανδαλούσιοι πανδοχείς χρησιμοποιούσαν πολύ λεπτές φέτες ψωμιού, για να καλύψουν τα ποτήρια του κρασιού και του σέρρυ που πρόσφεραν στους περαστικούς, προφυλάσσοντάς τα έτσι από τη σκόνη και τα ζωύφια!!! Πάνω από τις λεπτές φέτες ψωμιού δεν άργησαν να προστεθούν τυρί και αλλαντικά, για να φθάσουμε στη σημερινή μορφή των tapas, που αποτελούνται από μια ποικιλία κρεάτων, πουλερικών, λαχανικών, ψαρικών σε μέγεθος μπουκιάς, οτιδήποτε δηλαδή για να συνοδευτεί το κρασί.

 

Για να κάνετε μια βραδυά tapas θα χρειαστείτε διάφορα μεζεδάκια, ωραίο κρασί, τίποτα στημένο, όλα χύμα σε πιατέλες και πολύ κουβέντα. Από την παρακάτω λίστα με αυθεντικές ισπανικές συνταγές για tapas, διαλέξτε αυτές που προτιμάτε και αφού η βραδυά σας θα έχει και ισπανικό θέμα διαλέξτε να δοκιμάσετε ισπανικά κρασιά. Μία κόκκινη Rioja και για άσπρο Rias Baixas. Ολέ!!!

 

 

ΣΑΛΑΤΑ με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ & ΦΙΝΟΚΙΟ

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CHERRY ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΨΩΜΑΚΙΑ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ& ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΨΗΜΕΝΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

ΨΗΜΕΝΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ

ΨΗΜΕΝΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

ΤΡΑΓΑΝΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΜΙΚΡΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ με ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΙΚΡΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΣΚΟΡΔΟ

ΜΙΚΡΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙ

ΜΙΚΡΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ με ΨΑΡΙΚΑ, ΛΑΪΜ ΤΣΙΛΙ

Αλίκη Μάρα Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living