Τα λάθη...!


Στα παιδιά μου λέω συνεχώς ότι τα λάθη που κάνουμε στη ζωή μας έχουν ένα πολύ μεγάλο όφελος για εμάς. Μας δίνουν τη δυνατότητα να μάθουμε απ’ αυτά και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και ότι χωρίς λάθη δεν μαθαίνουμε. Αντί λοιπόν να νευριάζουμε με τον εαυτό μας για ό,τι κάναμε, είναι καλύτερα να τα εκμεταλευτούμε.

Χρειάζεται όμως πολύ θάρρος να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος. Και πρώτα- πρώτα στον ίδιο μας το εαυτό! Λάθη κάνουμε όλοι και τα λάθη είναι για τους ανθρώπους! Και δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι τα λάθη είναι απαραίτητα και λάθη!

 Υπήρξαν λάθη από τα οποία προέκυψαν ανακαλύψεις που άλλαξαν ακόμη και την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Θυμηθείτε την πενικιλλίνη!!! Ένα λάθος οδήγησε και οδηγεί στην ίαση εκατομμυρίων ανθρώπων!

Η coca cola αρχικά είχε παρασκευαστεί από έναν φαρμακοποιό ως σιρόπι για το λαιμό!!!

Και η μαγειρική που γνωρίζουμε σήμερα ίσως να μην υπήρχε ποτέ αν στους πρωτόγονους ανθρώπους κατά τύχη δεν είχε πέσει στη φωτιά κρέας!!!

Όταν λοιπόν κάνετε ένα λάθος καθώς μαγειρεύετε αρχικά σημειώστε στη συνταγή τί λάθος κάνατε, ώστε την επόμενη φορά να το αποφύγετε. Γεμίστε τα βιβλία μαγειρικής με δικές σας σημειώσεις, ακόμη και σκέψεις ή και κάτι ιδιαίτερο που έγινε εκείνη την ημέρα. Δεν θα είναι πολύ ωραίο τα βιβλία μαγειρικής σας να τα διαβάσουν κάποτε τα παιδιά σας!!!

Και μη φοβάστε να κάνετε λάθη, οι περισσότερες συνταγές κάπως έτσι προέκυψαν!!!

Αλίκη Μάρα Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living