Σύκα μαριναρισμένα σε κρασί & παγωτό


Γλυκός και βελούδινος πειρασμός. Μην σκεφτείτε τις θερμίδες. Ναι, είναι πολλές, αλλά τίποτα μπροστά στην απόλαυση. Τι να κάνουμε, στη ζωή ό, τι είναι ωραίο ή παχαίνει ή είναι ανήθικο τελικά!

Υλικά: 
  • 12 φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 400ml κρασί sauterne
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 5 κρόκους αυγών                          
  • 125γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 500ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Παρασκευή: 

Βάλτε τα σύκα σε ένα μπωλ και καλύψτε τα με το γλυκό κρασί. Ρίξτε από πάνω το μέλι, καλύψτε το μπωλ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ενσωματώστε την στο μίγμα με ένα κουτάλι. Βάλτε το μίγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης 8Χ22 εκατοστά και βάλτε το parfait στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.

Κόψτε το παγωτό σε 6 μεγάλα κομμάτια. Σερβίρετε κάθε κομμάτι μαζί με τα σύκα και περιχύνοντας με το γλυκό κρασί από τη μαρινάτα.

  • Συμβουλές:
  • - S.O.S. Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο σαλμονέλας από τα ωμά αυγά, προτού τα χρησιμοποιήσουμε κάνουμε το εξής: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά με κλειστό το μάτι και τα αφήνουμε για 3- 4 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα σπάμε και χρησιμοποιούμε τον κρόκο.
  • -Εκτός από sauterne μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λευκό γλυκό κρασί προτιμάτε. Και στην Ελλάδα διαθέτουμε πολλά και εκλεκτά!
  • -Αν δεν διαθέτετε φόρμα σιλικόνης και έχετε μια μεταλλική, θα πρέπει να την καλύψετε με αντικολλητικό χαρτί, έτσι θα μπορέσετε να ξεφορμάρετε το parfait όταν παγώσει εύκολα, χωρίς να χαλάσει το σχήμα του.

Διαβάστε επίσης:

Μαρμελάδα σύκο

Σαντουϊτσάκια με προσιούτο & σύκα

Ρολά προσιούτο με ξερό σύκο

Σαλάτα με σύκα & κατσικίσιο τυρί

 

Αλίκη Μάρα

  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  • Πρωτοδημοσιεύτηκε στο Real taste

30
3