Στριφτάρια σφολιάτας με ζάχαρη και κανέλλα


Εύκολα και νόστιμα για κάθε στιγμή.Γραφείο, σχολείο, με τον καφέ, για τσίμπιμα μπροστά στην τηλεόραση;Ταιριάζει με όλα και είναι πεντανόστιμα και υγιεινά. 

Υλικά: 
  • 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη
  • ¼  κουταλάκι του γλυκού κανέλλα σε σκόνη
  • λιωμένο βούτυρο για επάλειψη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
  •  
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC. Βουτυρώστε ένα ταψί.Αναμείξτε την κανέλλα με τη ζάχαρη. Βουτυρώστε τη σφολιάτα  και πασπαλίστε από πάνω το μίγμα της ζάχαρης. Διπλώστε το φύλλο στα δύο. Πιέστε ελαφρά τη σφολιάτα στις άκρες να «κολλήσει».Κόψτε τη σφολιάτα κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκατοστού. Πιάστε μία- μία λωρίδα από τις δύο άκρες τις, στρίψτε την ελαφρά και τοποθετήστε την στο ταψί. Επαλείψτε τα στριφτάρια με το χτυπημένο αυγό και ψήστε τα για περίπου 10- 12 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά και αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήστε τα στριφτάρια σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην «πανιάσουν».

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία

30
2