Στριφτάρια σφολιάτας με τυρί


Για πρωινό, συνοδευτικό στο γεύμα, δεκατιανό, με το ποτό, στο ταξίδι...κλπ! Απλό να το ετοιμάσεις. Φτιάξε πολλά γιατί απλά όλοι θα τρελαθούν !!! 

Υλικά: 
  • 100γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (παρμεζάνα, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, Gruyere)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη

 

Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC. Βουτυρώστε ένα ταψί.Αναμείξτε το τυρί με την πάπρικα και πασπαλίστε το πάνω από το φύλλο σφολιάτας. Διπλώστε το φύλλο στα δύο. Πιέστε ελαφρά τη σφολιάτα στις άκρες να «κολλήσει».Κόψτε τη σφολιάτα κατά μήκος σε λωρίδες του 1 εκατοστού. Πιάστε μία- μία λωρίδα από τις δύο άκρες τις, στρίψτε την ελαφρά και τοποθετήστε την στο ταψί. Επαλείψτε τα στριφτάρια με το χτυπημένο αυγό και ψήστε τα για περίπου 10- 12 λεπτά, έως ότου γίνουν τραγανά και αποκτήσουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τοποθετήστε τα στριφτάρια σε σχάρα για να κρυώσουν και να μην «πανιάσουν».

  • Tip: - Μην στρίψετε πολύ τις λωρίδες σφολιάτας, γιατί δεν θα γίνουν ανάλαφρα, αλλά συμπαγή.
  •         -Γίνονται πολύ λεπτά. Αν τα θέλετε πιο «χορταστικά» μπορείτε να κόψετε τη σφολιάτα σε μεγαλύτερα του ενός εκατοστού λωρίδες. Θα γίνουν πιο μεγάλα, αλλά το ίδιο γευστικά και τραγανά. Απλώς απαιτούνται λίγα λεπτά περισσότερου ψησίματος.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

30
2