Σπιτικό ρόφημα σοκολάτας


Ποιός δεν λατρεύει τη ζεστή σοκολάτα? Προσθέστε ό, τι μπαχαρικά θέλετε για να αποκτήσει το ρόφημά σας ιδιαίτερη γεύση και άρωμα (όπως μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κανέλλα, κάποιο ποτό, βανίλια ακόμη και αλάτι). Μέσα στη ζεστή σοκολάτα, τα αρώματα θα αναδειχθούν στο μέγιστο.

Υλικά: 
  • 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 1 φλιτζάνι γάλα ΦΑΓΕ
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • τριμμένη κανέλλα
  • 1 κλωναράκι κανέλλας
Παρασκευή: 

Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή ένταση λιώστε την κουβερτούρα με το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.

Σε αυτό το στάδιο πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, μια και είναι πολύ εύκολο η σοκολάτα να σας καεί.

 Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε.

Αυτό είναι η ιδανική στιγμή να προσθέσετε ό, τι μπαχαρικά θέλετε για να αποκτήσει το ρόφημά σας ιδιαίτερη γεύση και άρωμα (όπως μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, κανέλλα, κάποιο ποτό, βανίλια ακόμη και αλάτι). Μέσα στη ζεστή σοκολάτα, τα αρώματα θα αναδειχθούν στο μέγιστο.

Προσθέστε και την τριμμένη κανέλλα και συνεχίστε το ανακάτεμα για λίγο ακόμη.

Προσθέστε και το υπόλοιπο γάλα και αυξήστε την ένταση της κουζίνας σε μέτρια, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Θα πρέπει να αποσύρεται το ρόφημα προτού βράσει!!!

Σερβίρετε σε κούπα και γαρνίρετε προσθέτοντας το κλωναράκι κανέλλας.

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
5
1