Σπιτικό Λικέρ Φράουλα


Η προετοιμασία κρατάει μόλις 2 λεπτά. Η αναμονή τρεις μήνες, αλλά η απόλαυση όλο το χρόνο( αν δεν το πιείτε μονομιάς). Είναι το καλύτερο από όλα τα λικέρ φράουλας που έχετε ποτέ δοκιμάσει. Ψάξτε και βρείτε ωραία μπουκάλια, με πώματα ιδιαίτερα ή δημιουργήστε δικές σας ετικέτες. Στο μπαρ σας θα έχει την καλύτερη θέση, ενώ μπορεί να γίνει και ένα πολύ ωραίο δώρο, μοναδικό από εσάς με όλη τη σημασία της λέξης. 

Υλικά: 
  • 750γρ. φρέσκιες φράουλες
  • 1 λίτρο βότκα
  • 1 λίτρο  άσπρο ρούμι
  • 4 φλυτζάνια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μεγάλο δοχείο που κλείνει αναμείξτε το ρούμι, τη βότκα και τη ζάχαρη. Πλύντε τις φράουλες, αφαιρέστε το κοτσάνι και κόψτε τις στα δύο. Προσθέστε τις φράουλες στο αλκοολούχο μίγμα, ανακατέψτε, κλείστε ερμητικά το καπάκι και αφήστε το ποτό να «ξεκουραστεί» για τρεις μήνες, ανακατεύοντας το σε αραιά διαστήματα. Μετά το πέρας των τριών μηνών, σουρώστε το λικέρ και βάλτε το σε μπουκάλια.

  • Tip: - Προς Θεού ΜΗΝ πετάξετε τις φράουλες. Απολαύστε τις σκέτες ή με παγωτό. 
  •         -Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσίπουρο στη θέση των άλλων αλκοολούχων.
  •         -Αν βρείτε άγριες φράουλες το λικέρ σας θα γίνει ακόμη πιο απίθανο.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

2
1