Σπιτική βυσσινάδα


Παλιά κλασική συνταγή, που βασίζεται στην παρασκευή σιροπιού. Ωραιότατο δροσιστικό ποτό για το καλοκαίρι.

Υλικά: 
  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • σταγόνες απο χυμό λεμόνι
  • νερό
Παρασκευή: 

Υπολογίστε αναλογία 1:1 (βύσσινα- ζάχαρη), π.χ. 1 κιλό βύσσινα, 1 κιλό ζάχαρη, και 2 σταγόνες χυμό λεμόνι για κάθε κιλό φρούτα.
Τα βύσσινα είτε τα περνάτε από αποχυμωτή και έχετε έτοιμο χυμό, ή αν δεν διαθέτετε αποχυμωτή αρκεί να τα "ζουλήξετε" να βγάλουν όσο χυμό γίνεται. Αυτό το ζουμί περάστε το από σορωτήρι, για να έχετε χυμό απαλλαγμένο από στέρεα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα τώρα βάλτε το χυμό από τα βύσσινα και τη ζάχαρη, αφήστε να πάρουν μία βράση, σβήστε την εστία, προσθέστε το λεμόνι και βάλτε το σε μπουκάλια.
Φυλάξτε το σιρόπι στο ψυγείο.
Για να φτιάξετε βυσσινάδα, αρκεί να βάλετε 2 δάχτυλα από το σιρόπι που φτιάξετε και να προσθέσετε κρύο νερό, απλό ή με ανθρακικό για μεγαλύτερη απόλαυση!

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
10
1