Σπιτική πορτοκαλάδα με ανθρακικό


Το περασμένο Σάββατο μαζεύτηκαν 10 πιτσιρίκια στο σπίτι μου και η μεγάλη μου κόρη ανάμεσα σε όλα τα άλλα που ζήτησε να έχει το τραπέζι, ζήτησε και πορτοκαλάδα με ανθρακικό. Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω όσο είναι δυνατόν να δίνω στα παιδιά μου αναψυκτικά και ιδίως με ανθρακικό. Έψαξα λοιπόν και βρήκα διάφορες συνταγές για αεριούχο πορτοκαλάδα. Δοκίμασα δύο και κατέληξα στη δική μου εκδοχή, που ενθουσίασε τα παιδιά. 

Υλικά: 
  • το χυμό από 20 πορτοκάλια χυμού (γλυκά βαλέντσια ή μέρλιν)
  • 350γρ. άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 λίτρο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό

 

Παρασκευή: 

Σε μια κατσαρόλα βράστε τη ζάχαρη με 150ml νερό. Ανακατέψτε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και βράστε το σιρόπι για 5 περίπου λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει τελείως.

Στύψτε τα πορτοκάλια, σουρώστε το χυμό και βάλτε τον σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέστε το κρύο σιρόπι και ανακατέψτε καλά να διαλυθεί. Τέλος προσθέστε λίγα παγάκια και το ανθρακικό, ανακατέψτε και σερβίρετε.

  • Tips: - Υπάρχουν δύο είδη αεριούχων νερών και κατ’ επέκταση και αναψυκτικών. Αυτά που είναι φυσικά αεριούχα, το αέριο υπάρχει από την πηγή μέσα στο νερό, και αυτά που έχει γίνει προσθήκη εκ των υστέρων με τεχνητές μεθόδους. Τα πρώτα είναι σαφέστατα πιο υγιεινά και ακριβότερα για οφθαλμοφανείς λόγους.

 

Αλίκη Μάρα

Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living- Μητέρα (σας συμπονώ και συμπάσχω με όλες σας!!!)

 

5
1