Σπιτικά ζυμαρικά με πέστο καρυδιού!


Η γεύση του φρέσκου ζυμαρικού δεν συγκρίνεται...Και η εκτέλεση τους.. απλά παιχνιδάκι!!!

Υλικά: 

Για τα ζυμαρικά:

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ( 2 κουταλιές της σούπας)
  • 250ml νερό
  • μια πρέζα αλάτι

Για το πέστο καρυδιού:

  •  2 σκελίδες σκόρδο
  • 100γρ. καρυδόψυχα καβουρντισμένη και ανάλατη
  •  5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φέτα ψωμί μουλιασμένη σε 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 γενναία κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί
  • ξυσμα απο μισο λεμόνι
  • αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Παρασκευή: 

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά:

Τοποθετήστε στο μίξερ τον κατάλληλο αναδευτήρα. Βάλτε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι και το αλάτι και προσθέστε σταδιακα το νερο και το ελαιόλαδο, ξεκινώντας απο τη χαμηλότερη ταχύτητα και αυξάνοντας μέχρι την ταχύτητα 1. Αναμειξτε τα υλικά για μισό λεπτό περίπου, με μια σπατουλα αφαιρεστε απο τα τοίχωμα του μπολ το μίγμα και συνεχιστε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμη.
Το μίγμα για τα ζυμαρικά πρέπει να θρυμματιζεται σε χοντρά κομμάτια.
Αν διαθετε μηχανή παρασκευης ζυμαρικών περάστε τη ζύμη και φτιάξτε τα ζυμαρικα που επιθυμείτε.
Αν δεν διαθετε, ανοίξτε τη ζύμη πολυ λεπτή, σε πάχος περίπου 1,5 χιλιοστά και κόψτε την κατα μήκος.
Με το πεστο καρυδιου ταιριάζουν πολυ τα σωληνοειδη σχήματα και τα πλατιά ζυμαρικα, γιατι συγκρατούν καλύτερα το πεστο.
Μπορείτε τα φρέσκα ζυμαρικά να τα "στεγνώσετε" για μια ώρα η να τοποθετήσετε σε μια σειρά σε μια πιατέλα, για να μην κολλήσουν, να τα σκεπάσετε με μια πετσέτα και μετά να τα τυλίξετε την πιατέλα καλά με μεμβράνη μέχρι να τα μαγειρέψετε. Πάντα όμως μέσα σε λίγες ώρες.

Για το πέστο:

Βάλτε στο μπλέντερ το σκόρδο και χτυπήστε το για λίγο. Προσθέστε και τα καρύδια, κρατώντας λίγα για γαρνίρισμα, το ελαιόλαδο και το μουλιασμένο ψωμί. Αναμείξτε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, προσθέστε το τυρί, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώστε δουλεύοντας για λίγο ακόμη το πεστο.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Απαιτούν μόλις 1-10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους. Γι' αυτο καλό θα ειναι να τα ελέγχετε τακτικά. Μαγειρέψτε τα μέχρι να "κρατάνε" στο δόντι.
Σουρωστε τα, κρατώντας ένα φλιτζάνι απο το νερό που έβρασαν.
Σε μια πιατέλα αναμείξτε καλά τα ζυμαρικά με το πέστο προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο απο το νερό που κρατήσατε.
Σερβίρετε τα αμέσως, γαρνίροντας με το μαϊντανό, τα καρύδια και τρίβοντας λίγο φρέσκο πιπέρι.

 

 

Αλίκη Μάρα

Καθημερινή Γευσιλάτρης

30
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video