Σπαράγγια στον ατμό με σάλτσα ολλανταίζ


Ο υπέροχος αυτός συνδυασμός των σπαραγγιών με τη φρέσκια γεύση τους και της πλούσιας κρεμώδης σάλτσας ολλανταίζ, αποτελεί ένα κλασσικό διαχρονικό πάντρεμα και ένα πολυτελές πιάτο λαχανικών. 

Υλικά: 
  • 2 ματσάκια σπαράγγια
  • αλάτι
  • σάλτσα ολλανταίζ*

 

Παρασκευή: 

Αφαιρέστε με τα χέρια από τα σπαράγγια το σκληρό μέρος των κοτσανιών και πλύντε τα. Με ένα μαιχαίρι λειάνετε τις άκρες τους. Αν διαθέτετε ατμομάγειρα, θέστε τον σε λειτουργία, ξαπλώστε τα σπαράγγια, αλατίστε τα, κλείστε το καπάκι του ατμομάγειρα και μαγειρέψτε τα για 4- 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι κορυφές, δοκιμάζοντάς τις με ένα μαχαίρι.Αν δεν διαθέτετε ατμομάγειρα, αφού καθαρίσετε τα σπαράγγια, κόψετε και λειάνετε το σκληρό μέρος, δέστε τα σε δεματάκι όλα μαζί. Στη συνέχεια τοποθετείστε τα όρθια σε μια κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό που βράζει και τα καλύπτει όρθια μέχρι το 1/3. Κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι η κορυφή των σπαραγγιών να μαλακώσει.Μεταφέρετε τα σπαράγγια σε μια ζεστή πιατέλα και περιχύστε τα με τη σάλτσα ολλανταίζ.

  • Tip: - Σε κάθε έναν συνδαιτημόνα προσφέρετε μετά ένα μπωλάκι γεμάτο με ζεστό νερό και μια φέτα λεμόνι μαζί με μια πετσετούλα, μια και τα σπαράγγια με σάλστα ολλανταίζ είθισται να τρώγονται με τα χέρια.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

30
2