Σπανάκι, σπανάκι, σπανάκι...!


Γιατί σπανάκι; Πρώτον είναι πολύ νόστιμο και δίνει καταπληκτικές συνταγές και υπέροχες σαλάτες. Δεύτερον γιατί είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι ένα φλυτζάνι βρασμένο σπανάκι περιέχει τόση ποσότητα σε βιταμίνες Α και Κ που ξεπερνά τις ανάγκες μας ημερησίως. Περιέχει επίσης βιταμίνη C, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, σίδηρο και πολλά αντιοξειδωτικά.

Δείτε συνταγές με σπανάκι εδώ:

Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια & φουντούκια

Σουφλέ σπανάκι

Πουρές σπανάκι

Νιόκι με σπανάκι & τυρί ρικότα

Σπανακόρυζο

Ζυμαρικά γεμιστά με σπανάκι & σάλτσα ντομάτας

Ζεστό σάντουιτς με ψημένα μανιτάρια,τυρί&σπανάκι

 

 

Αλίκη Μάρα Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living