Σουβλάκια με λουκάνικο & μανιτάρια


Πάρα πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός. Η πιπεριά και το μανιτάρι, ελαφραίνουν λίγο τη βαριά γεύση του λουκάνικου. Διαλέξτε ένα όχι πολύ καυτερό λουκάνικο, ένα αρωματικό είναι προτιμότερο.  

Υλικά: 
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. περίπου χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες του 1 εκατοστού
  • 24 μανιτάρια σαμπινιόν
  • 2 πράσινες πιπεριές φλάσκες, ψημένες στο γκριλ, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε 24 τετράγωνα κομματάκια
  • αλάτι
  • 24 καλαμάκια για σουβλάκια (μικρά ή μεγάλα κομμένα)

 

Παρασκευή: 

Καθαρίστε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα απλώς με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας

Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το κομμένο λουκάνικο. Μαγειρέψτε το, μέχρι να γίνει και στη συνέχεια προσθέστε και τα μανιτάρια. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε τα όλα μαζί για λίγο ακόμη, μέχρι τα μανιτάρια να απορροφήσουν το λίπος και να πάρουν ένα ωραίο ελαφρύ καφέ χρώμα. Αφαιρέστε τα λουκάνικα και αλατίστε τα μανιτάρια. Αλατίστε και τις πιπεριές.

Περάστε στα σουβλάκια ένα κομμάτι λουκάνικο, ένα πιπεριάς και ένα μανιτάρι.

Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Tip: - Εγώ τα φτιάχνω μερικές ώρες πριν τα σερβίρω και τα τοποθετώ σκεπασμένα στο φούρνο, διατηρώντας τον φούρνο απλώς ζεστό (στη χαμηλότερη θερμοκρασία ή αν ψήνω κάτι στο φούρνο, όταν τον κλείσω βάζω τα σκεπασμένα λουκάνικα για λίγο μέσα).
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

30
2