Σούπα μινεστρόνε


Στην εποχή που βασιλεύουν οι έτοιμες σούπες σε σκόνη, οι κονσέρβες και τα χημικά ενισχυτικά γεύσης, ήρθε η ώρα να αντισταθούμε! Απλή, γρήγορη, εύκολη και υγιεινή η σούπα μινεστρόνε αποτελεί ένα εξαιρετικό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Μπορείτε να «παίξετε» με τα λαχανικά, ανάλογα με την εποχή.

Υλικά: 
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με το ειδικό εργαλείο
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 100γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 100γρ. μαλλιά αγγέλου, κομμένα με το χέρι σε μικρότερα κομμάτια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σε μέτρια θερμοκρασία σωτάρετέ τα για 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα, το κολοκυθάκι, το λάχανο, τις ντομάτες, τον πελτέ και το ζωμό. Αφήστε να πάρουν βράση και κατόπιν ελαττώστε τη θερμοκρασία. Αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε τη σούπα για 10 λεπτά.Προσθέστε τα μαλλιά αγγέλου και σιγοβράστε για ακόμη 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente.

  • Tip: -Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κοτόπουλο. Ακολουθήστε τη βασική συνταγή και προσθέστε μαζί με τα λαχανικά και ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο, που θα πρέπει όμως να είναι ήδη βρασμένο, και αντικαταστήστε το ζωμό λαχανικών με ζωμό κοτόπουλου.
  •  Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living    

 

30
3