Σουφλέ ομελέτα με καπνιστό σολομό & σχοινόπρασσο


Αέρινη στην υφή ομελέτα, τέλεια για brunch και μετά από ξενύχτι, αλλά και ως μεσημεριανό ή βραδινό. Αυτό που την κάνει ενδιαφέρουσα είναι ότι ξεφεύγει από τη συνηθισμένη ομελέτα. 

Υλικά: 
  • 150ml γάλα πλήρες
  • 75γρ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές ροδέλες
  • 1 μικρό καρότο κομμένο επίσης σε μικρές ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250γρ. καπνιστό σολομό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος για φαγητό
  • 4 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο (είδος κρεμμυδιού, θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα με το κρεμμύδι, το καρότο και το φύλλο δάφνης. Λίγο πριν φθάσει σε σημείο βρασμού, κλείστε την εστία και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Προσθέστε το μισό σολομό και σιγοβράστε για 5 περίπου λεπτά, μέχρι ο σολομός να γίνει αδιαφανής. Μεταφέρετε μόνο το σολομό σε ένα πιάτο και κόψτε τον με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σε κομμάτια. Σουρώστε και κρατήστε το γάλα για αργότερα.

Λιώστε το μισό βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Σταδιακά προσθέστε ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα, μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Απομακρύνεται από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τους κρόκους με τη μισή κρέμα γάλακτος και προσθέστε το μίγμα στη σάλτσα. Προσεκτικά προσθέστε και τον μαγειρεμένο καπνιστό σολομό, το σχοινόπρασσο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενσωματώστε την στο μίγμα της σάλτσας.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC. Σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει σε φούρνο, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και χύστε το μίγμα της ομελέτας. Μαγειρέψτε την σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να γίνεται και ρίξτε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Με πολύ προσοχή διπλώστε στη μέση την ομελέτα, να καλυφθεί ο σολομός, πασπαλίστε την ομελέτα με την παρμεζάνα και ψήστε την στο φούρνο για 5 λεπτά.

Σερβίρετε αμέσως την ομελέτα κατευθείαν από το τηγάνι.

  • Tip:- Με τι θα την απολάμβανα, μα φυσικά με σαμπάνια!!!
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία-Γευσιγνωσία-Art of living

 

20
2