Σορμπέ ρόδι


Χρώμα, άρωμα, γεύση όλα τα’ χει. Έξτρα πρωτότυπο και εορταστικό, χωρίς να κουραστείτε, αλλά να εντυπωσιάσετε. Γιατί τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος!!! 

Υλικά: 
  • 4 φλιτζάνια φρέσκο χυμό ροδιού (θα χρειαστείτε περίπου 7 μεγάλα ρόδια)
  • 1+ ¼ φλιτζάνια άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας Γρενανδίνη (σιρόπι ροδιού, προαιρετικά)

 

Παρασκευή: 

Για να εξάγετε το χυμό από τα ρόδια, απλώς κόψτε τα στη μέση και με τη βοήθεια λεμονοστύφτη, στύψτε τα. Σουρώστε το χυμό.Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά αναμείξτε 2 φλιτζάνια χυμό ροδιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό ροδιού, τις δύο κουταλιές χυμό λεμονιού και τη Γρενανδίνη, εφόσον τη χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί.Δοκιμάστε το σορμπέ και αν είναι πολύ γλυκό προσθέτετε και την τρίτη κουταλιά χυμό λεμονιού.Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, βάλτε το μίγμα, ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεως και αφήστε την τεχνολογία να κάνει τη δουλειά της. Αν όχι βάλτε το μίγμα σε ένα ήδη παγωμένο σκεύος και μέσα στην κατάψυξη και κάθε ½ ώρα βγάλτε το και χτυπήστε το με ένα μίξερ χειρός. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία συνολικά 5 φορές.

  • Tips:-Γρενανδίνη θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις κάβες.

         -Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μια κουταλιά ξύσμα λεμονιού στο πρώτο στάδιο μαζί με το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα. Θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το άρωμα και τη γεύση.     -Μπορείτε να το σερβίρετε στο ενδιάμεσο γεύματος, πριν το κυρίως γεύμα και τότε θα χρειαστείτε 1 μόνο μικρή μπάλα για κάθε συνδαιτυμόνα. Επίσης σε αυτή την περίπτωση προσθέστε οπωσδήποτε και μια κουταλιά ξύσμα λεμονιού και μην χρησιμοποιήσετε Γρενανδίνη, γιατί γίνεται πολύ γλυκό και ουσιαστικά ο ρόλος του εδώ είναι να ξεπλένει το στόμα προετοιμάζοντάς το για το επόμενο πιάτο και όχι να καλύψει την ανάγκη μας σε γλυκό.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

30
2