Σορμπέ λάιμ με μέντα


Δροσιστικότατο σορμπέ ως επιδόρπιο και πολύ φίνο, μια και το λάιμ, ή γλυκολέμονο ελληνιστί, έχει πολύ πιο ήπια γεύση από το λεμόνι. Εμένα όμως μου αρέσει ιδιαίτερα να το σερβίρω σε καθιστά γεύματα ανάμεσα από το ψάρι και το κρέας. Με τον τρόπο αυτό καταρχάς παρεμβάλλεται ένα διάλειμμα και δεύτερον ξεπλένεται το στόμα για να υποδεχθεί το επόμενο έδεσμα. Απλώς θα εντυπωσιάσετε τόσο με την ακαταμάχητη γεύση, όσο και με την πρωτοτυπία. Αφήστε που είναι και πανεύκολο. 

Υλικά: 
  • 500γρ. χυμό λάιμ μέσα στον οποίο θα υπολογίσετε και το χυμό ενός λεμονιού
  • 200γρ. άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100γρ. νερό
  • 10 φυλλαράκια μέντας ψιλοκομμένα

 

Παρασκευή: 

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για δύο περίπου λεπτά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει προσθέστε το χυμό λάιμ και τη μέντα.Αν διαθέτετε παγωτομηχανή ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεως και αφήστε την τεχνολογία να κάνει τη δουλειά της. Αν όχι βάλτε το μίγμα σε ένα παγωμένο σκεύος και μέσα στην κατάψυξη και κάθε ½ ώρα βγάλτε το και χτυπήστε το με ένα μίξερ χειρός. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία συνολικά 5 φορές.

  • Tips:- Φτιάξτε το σορμπέ τουλάχιστον μία μέρα πριν το σερβίρετε, για να βεβαιωθείτε ότι έχει παγώσει καλά.

-      Αν το σερβίρετε στο ενδιάμεσο γεύματος, θα χρειαστείτε 1 μόνο μικρή μπάλα για κάθε συνδαιτυμόνα. Με τη συνταγή αυτή σέρβιρα 18 άτομα!!!-      Σερβίρετε το σορμπέ σε ποτήρι μαρτίνι ή σε σφηνάκι διακοσμημένο με ένα φυλλαράκι μέντας.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living  

 

15
1