Σοκολατάκια με τρούφα ή λευκή κουβερτούρα


Σοκολατάκια...Yumm! Μην τα αγοράσετε, φτιάξτε μόνοι σας!

Υλικά: 

Για τα σοκολατάκια με τη λευκή κουβερτούρα:

  • 300γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 1 & ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • ¾ του φλιτζανιού φουντούκια
  • χρωματιστές ζάχαρες για το γαρνίρισμα

Για τα σοκολατάκια με την τρούφα:

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • ¾ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
  • τρούφα για το γαρνίρισμα

Παρασκευή: 

Λιώστε σε χαμηλή θερμοκρασία και σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα. Ψιλοκόψτε τα φουντούκια στο μπλέντερ. Προσθέστε στη λιωμένη κουβερτούρα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και μόλις μπορεί και πλάθεται, πλάστε τα σοκολατάκια και αμέσως βουτήξτε τα στις χρωματιστές ζάχαρες.

 Λιώστε σε χαμηλή θερμοκρασία τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αποσύρετέ την από τη φωτιά και όταν τη νιώσετε ελαφρώς ζεστή στο δάχτυλό σας προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε πολύ καλά.

Σε αυτό το στάδιο και εφόσον δεν θα τα γευτούν παιδιά προσθέστε και δύο κουταλιές μαύρο ρούμι.

Αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει μέχρι να πλάθεται σε μπαλάκια.

Προσοχή μην την αφήσετε να κρυώσει πάρα πολύ, γιατί μετά θα στερεοποιηθεί και δεν θα πλάθετε.

Βουτήξτε τα σοκολατάκια στην τρούφα.

Tip:

- Προσοχή μην αφήσετε τη σοκολάτα (κουβερτούρα ή λευκή) να κρυώσει πάρα πολύ προτού την πλάσετε σε μπαλάκια, γιατί μετά θα στερεοποιηθεί και δεν θα πλάθετε.

- Εκτός από μαύρο ρούμι στα σοκολατάκια με την τρούφα ταιριάζει τέλεια και το κονιάκ.

- Τα σοκολατάκια, όπως και όλες οι σοκολάτες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
15
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video