Σιμιγδαλένιος χαλβάς


Ο σιμιγδιλένιος χαλβάς είναι ένα εύκολο γλύκισμα που μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ...

Υλικά: 
  • ½ φλιτζάνι  μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα / καρύδια ή κουκουνάρι
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • Τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
Παρασκευή: 

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα ,προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Προσθέτουμε  τα μπαχαρικά, τους ξηρούς καρπούς, τα  αποξηραμένα φρούτα και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να πήξει και να μην κολλάει στα τοιχώματα  της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ  και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια  γυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

60
2