Sauce tartare


Παραλλαγή της γνωστής σάλτσας, πολύ πιο γρήγορη, εντυπωσιακά γευστκή!!! Φτιάξτε την πανεύκολα και απολαύστε την με Fish & Chips* και όποιο άλλο κρύο ψάρι θέλετε. 

Υλικά: 
  • 2 φλυτζάνια μαγιονέζα*
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Παρασκευή: 

Απλώς αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί! Τέλος! 

  • Tip:-Την καλύτερη κάπαρη θα τη βρείτε στις Κυκλάδες και δη στην Τήνο. Αν λοιπόν οι καλοκαιρινές διακοπές σας βρουν στις Κυκλάδες, φεύγοντας μην ξεχάσετε να αγοράσετε χύμα κάπαρη. Όταν επιστρέψετε, ξεπλύντε την λίγο με νερό και βάλτε την σε βάζο μαζί με νερό και ξύδι σε αναλογία 1:3. Τοποθετήστε την στο ψυγείο και ανά πάσα στιγμή θα έχετε την πιο νόστιμη κάπαρη! Αλλιώς αναζητήστε  κάπαρη είτε σε βιολογικά καταστήματα ή σε καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων,  χωρίς συντηρητικά, γιατί εκτός από τις βλαβερές επιπτώσεις αλλοιώνουν πολύ και τη γεύση της.

-      Το μυστικό σε όλες τις συνταγές είναι τα καλά υλικά και το μεράκι του μάγειρα. Αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε μαγιονέζα, αγοράστε βιολογικής προέλευσης.  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

5
1