Sauce σοκολάτας


Death by Chocolate Αυτό είχε πει ένας γευσιγνώστης για την σχέση της σοκολάτας με το κρασί. Ισχύει και με την Sause σοκολάτας, την συνταγή της οποίας σας δίνω εδώ για παγωτό και brownies, μόνο που εδώ δεν τα "σκοτώνει" αλλά τα απογειώνει...

Υλικά: 
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο κονιάκ ή Grand Marnier

 

Παρασκευή: 

Λιώνετε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο φούρνο μικροκυμάτων με πολλή όμως προσοχή να μην βράσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά και απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και στο τέλος το ποτό.Τη σερβίρετε ζεστή πάνω από παγωτό ή  brownies.Αν σας περισσέψει sauce, σκεπάστε την, βάλτε την στο ψυγείο και ξαναχρησιμοποιήστε την βάζοντάς την για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων με πολλή προσοχή!

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

10
1