Σαντουϊτσάκια με ροκφόρ & αχλάδι


Αν και αποτελεί καθαρά αγγλική συνήθεια, ένα κάλεσμα για καφέ ή τσάι οφείλει να συνοδεύεται από κάτι. Εκτός των γλυκών, ένα πιάτο με λαχταριστά σαντουϊτσάκια κομμένα κομψά και με περιεχόμενο άκρως δελεαστικό θα κλέψει την παράσταση. Πέρα από τα συνηθισμένα και πιο απλά με καπνιστό σολομό ή αγγουράκι (αναπόσπαστα συνοδευτικά μιας τυπικής αγγλικής εκδοχής) μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτές τις πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις. 

Υλικά: 
  • 4 φέτες άσπρο ή μαύρο ψωμί για τοστ, χωρίς την κόρα
  • βούτυρο για άλειμμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50γρ. τυρί ροκφόρ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αχλάδι

 

Παρασκευή: 
  • Σαντουϊτσάκια για τσάι:
  • Για 4 τριγωνάκια ή 6 «δαχτυλάκια»

Βουτυρώστε ελαφρά και τις 4 φέτες ψωμιού. Πάνω από τις δύο φέτες τοποθετήστε το τυρί. Ξεφλουδίστε το αχλάδι, απομακρύνετε τα κουκούτσια, κόψτε το σε λεπτές φέτες και βάλτε το πάνω από το ροκφόρ. Τρίψτε μαύρο πιπέρι πάνω από το αχλάδι και κλείστε τα με τις φέτες που έχουν απομείνει.Για να τα κόψετε, πιέστε ελαφρά με το ένα χέρι το σάντουϊτς και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε τα είτε διαγωνίως, δημιουργώντας δύο τριγωνάκια, είτε παράλληλα σε τρία ισομεγέθη παραληλόγραμμα, δημιουργώντας «δαχτυλάκια».

  • Tip:- Νομίζω ότι γευστικά με το ροκφόρ και το αχλάδι ταιριάζει καλύτερα το μαύρο ψωμί. Αν και το άσπρο ταιριάζει εξίσου.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

10
1