Σάλτσα πέστο


Αν νομίζετε ότι είναι πολύπλοκη και δύσκολη, απλά απατάστε. Ιταλική, πολύ νόστιμη και εύκολη, αρκεί να έχετε μια γλάστρα με βασιλικό! Τις δοσολογίες των υλικών μπορείτε να τις προσαρμόσετε στη γεύση που σας ταιριάζει. Φτιάξτε την και στη συνέχεια προσαρμόστε την. 

Υλικά: 
  • 2 φλυτζάνια φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1/3 φλυτζανιού κουκουνάρια ή καρύδια (η αυθεντική είναι με κουκουνάρια) καβουρντισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο  C και τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.Στο πολυμίξερ χτυπήστε τα φύλλα βασιλικού με τα κουκουνάρια και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο. Χτυπήστε τα όλα μαζί και ενώ το πολυμίξερ δουλεύει προσθέστε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο και στη συνέχεια την παρμεζάνα. Τέλος προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας. 

  • Tip:- Επειδή ο φρέσκος βασιλικός δεν είναι εύκαιρος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορείτε όταν είναι άφθονος να φτιάξετε σάλτσα πέστο, παραλείποντας την παρμεζάνα και να την καταψύξετε για περίπου 3 μήνες. Βάλτε την σε ένα αεροστεγές δοχείο φύλαξης κατάλληλο για τρόφιμα και κατάψυξη. Καλύψτε την επιφάνεια της σάλτσας με λίγο ελαιόλαδο και καταψύξτε την. Όταν τη χρειαστείτε αποψύξτε την, προσθέστε την παρμεζάνα, χτηπήστε για λίγο στο πολυμίξερ και χαρείτε την!

  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

15
2