Σάλτσα ντομάτας


Η μαγείρισσα που μου έδωσε τη συνταγή μου είπε το μυστικό : μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για πολλή ώρα. Χαρακτηριστικά είπε: «Ξέχασέ την!». Μπορείτε να τη φτιάξετε σε αρκετή ποσότητα και να την κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι 15!!! μέρες. 

Υλικά: 
  • 100  περίπου ντοματάκια τσέρυ ή 1,5 κιλό ντομάτες
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼ φλυτζανιού ψιλοκομμένο σκόρδο* (μην το φοβηθείτε δεν είναι πολύ)
  • πολύ λίγη κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

 

Παρασκευή: 

Πλύντε τα ντοματίνια, βάλτε τα σε ένα μπωλ και ζουλήξτε τα ένα- ένα με τα χέρια σας, προσεκτικά γιατί θα λερωθείτε, να βγουν οι σπόροι.Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το σκόρδο. Σε ένα γουδί βάλτε την πιπεριά και το αλάτι και φτιάξτε ένα πολτό. Προσθέστε τον πολτό και τα ντοματίνια μαζί με το χυμό που έβγαλαν στο τηγάνι και μαγειρέψτε την σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μία ώρα. 

  • Τip:- Σε αυτή τη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε. Πιπεριές, βασιλικό στο τέλος, λουκάνικα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

    -Μόνο όταν περιέχει λαχανικά (και όχι κρέας) μπορείτε να την κρατήσετε για 2 εβδομάδες.    -Επίσης όταν είναι η εποχή της ντομάτας μπορείτε να τη φτιάξετε σε μεγάλη ποσότητα, να τη βάλετε σε βάζα, να τα αποστειρώσετε και να έχετε όλο το χρόνο νόστιμη σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.   - Η σάλτσα αυτή χρησιμοποιείται ως βάση για πίτσες. 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

15
1