Σάλτσα με χωριάτικα λουκάνικα


Καυτερή σάλτσα για μακαρόνια. Ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες! 

Υλικά: 
  • 1 κιλό ντομάτες ή την αντίστοιχη ποσότητα σε κονκασέ
  • 300γρ. χοντρά χωριάτικα λουκάνικα
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 6 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλυτζάνι φρέσκο χονδροκομμένο πλατύφυλλο βασιλικό
  • τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα στα ζυμαρικά

 

Παρασκευή: 

Βράστε τα λουκάνικα ποσέ. Δηλαδή σε μια κατσαρόλα βάλτε νερό και λίγο ελαιόλαδο και βράστε μέσα τα λουκάνικα ολόκληρα. Όταν βράσουν βγάλτε τα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού περίπου.Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα μαζί με το βασιλικό και ρίξτε το στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για λίγο τη σάλτσα να τραβήξει τα υγρά της και να δέσει ελαφρά και προσθέστε στη συνέχεια και τα κομμένα λουκάνικα. Μαγειρέψτε τα για λίγο, γιατί σκοπός είναι να μην ενσωματωθούν όλες οι γεύσεις μαζί, αλλά να παραμείνουν ξεκάθαρες.Σερβίρετε τη σάλτσα ζεστή.

  • Tip:-Η αλήθεια είναι ότι τα καυτερά φαγητά δεν πολύ πάνε με κρασί. Αν το κρασί δεν είναι απαραίτητο, καλύτερα διαλέξτε μια μπύρα. Αν πάλι είναι διαλέξτε ένα Syrah ή ένα Beaujolais Nouveau. Επίσης τα ροζέ κρασιά απαλύνουν τις καυτερές γεύσεις.

  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

30
2