Σάλτσα γιαουρτιού


Αναζωγονητική και πολύ δροσερή αυτή η σάλτσα δένει θαυμάσια με κρύα λαχανικά, κρύα ζυμαρικά!!!, ασφαλώς ψάρι και σφικτά βραστά αυγά. Το σημαντικότερο: φτιάχνεται πανεύκολα και στη στιγμή! 

Υλικά: 
  • 600γρ. απλό γιαούρτι
  • 100γρ. μαγιονέζα*
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα με ψαλίδι (μαϊντανός, εστραγκόν, σχοινόπρασσο ή αλλιώς chives)
  • 1 μετρίου μεγέθους ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κυβάκια
  • μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή 4 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι

 

Παρασκευή: 
  • Για 8 άτομα

 Απλώς αμναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και η σάλτσας σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα! 

  • Tip: - Το ψαλίδισμα αποτρέπει από το να βγουν οι χυμοί από τα μυρωδικά, κάτι που συμβαίνει όταν τα ψιλοκόβουμε.

  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

15
1