Σάλτσα φράουλας


Τέλεια με παγωτό βανίλια, στην Παύλοβα, με γιαούρτι και όπου αλλού σας κάνει κέφι. Μπορείτε επίσης να τη φτιάξετε, όταν είναι η εποχή της φράουλας σε αρκετή ποσότητα, να τη βάλετε σε βάζα, να τα αποστειρώσετε και να τα φυλάξετε για όλο το χρόνο! 

Υλικά: 
  • 250γρ. φράουλες
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Παρασκευή: 

Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.Τις βάζουμε στο μπλέντερ, τις πολτοποιούμε και τις βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε τη σος να κρυώσει.

  • Tip: - Μπορείτε να χρησιμοποιήσεστε και άλλα κόκκινα φρούτα αντί για φράουλες αν θέλετε, όπως βατόμουρα ή συνδυασμό αυτών.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

2
1