Σαλάτα ρόκα & ροδάκινο


Ρόκα, ροδάκινα, φρέσκια μέντα, παρμεζάνα, προσιούτο...τα υλικά που συνθέτουν αυτή την αγαπημένη συνταγή μου. Δοκιμάστε την ! 

Υλικά: 
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 2 ροδάκινα σκληρά
  • λίγες φέτες προσιούτο
  • φλίδες παρμεζάνας
  • αμύγδαλα φιλέ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύδι μπαλσάμικο

 

Παρασκευή: 

Πλένουμε τα ροδάκινα, τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση. Τα ψήνουμε στη σχάρα, με τη φλούδα προς τα κάτω, έως ότου η φλούδα τους μαυρίσει. Με τον τρόπο αυτό καραμελώνουν τα ροδάκινα και είναι εύκολο να τα ξεφλουδίσουμε.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, τα φύλλα μέντας, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πάνω από το μπολ ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες, έτσι το ζουμί από τα ροδάκινα θα πέσει μέσα στη σαλάτα και θα της δώσει απίθανη γεύση. Στη συνέχεια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη σαλάτα, από πάνω βάζουμε φέτες προσιούτο και την παρμεζάνα. Ραντίζουμε τη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και από πάνω τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Τέλος πασπαλίζουμε με τα φιλέ αμύδαλα. Σερβίρουμε αμέσως.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

10
1