Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια&φουντούκια


Δροσερή σαλάτα, με ακόμα πιο δροσερή σάλτσα. Ένα πολύ υγιεινό, ελαφρύ και νόστιμο γεύμα. Τα τρυφερά φύλλα σπανακιού αποτελούν εξαίσια πηγή βιταμινών Α και C.

Υλικά: 
  • 200γρ. περίπου φύλλα σπανάκι όσο γίνεται πιο τρυφερά πλυμένα και στεγνά
  • 125γρ. μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε φέτες
  • 25γρ. φουντούκια χονδροκομμένα
  • 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές  ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε ένα πολυμίξερ χτυπήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Με το χέρι σας κόψτε σε χονδρά κομμάτια το σπανάκι και βάλτε το σε μία σαλατιέρα. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα φουντούκια και αναμείξτε τα όλα μαζί.

Περιχύστε με τη σαλάτα με τη σάλτσα γιαουρτιού και ανακατέψτε ξανά.

  • Tip:- Αν νομίζετε ότι η σαλάτα είναι πολύ, σερβίρετε τη σάλτσα ξεχωριστά. Έτσι τη σαλάτα που θα περισσέψει, μπορείτε να τη φυλάξετε. Ενώ με τη σάλτσα θα μαραινόταν και θα έπρεπε να την πετάξετε.
  •       -Μπορείτε αντί για φουντούκια να χρησιμοποιήσετε κουκουνάρια, που ταιριάζουν πολύ με το σπανάκι. Τα οποία μπορείτε αν θέλετε να τα καβουρντίσετε κιόλας.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

10
1