Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί & αχλάδια


Αν έχετε αχλάδια στο ψυγείο, τρέξτε να ετοιμαστε αυτήν την απίθανη δροσερή σαλάτα. Είναι φανταστική...

Υλικά: 
  • 3 ώριμα αχλάδια
  • 3 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό μόνο τα φύλλα
  • 1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ¼ φλυτζανιού φιλέ αμύγδαλα καβουρντισμένα
  • 150γρ. κατσικίσιο τυρί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλερυ, τα αχλάδια, το μαϊντανό και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα. Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

5
1