Σαλάτα με άσπρο,κόκκινο λάχανο,ξινόμηλα&καρύδια


Μοιάζει με coleslaw ενισχυμένο. Δροσερή και πολύ χορταστική σαλάτα, μπορεί να αποτελέσει από μόνη της ένα ελαφρύ γεύμα. 

Υλικά: 
  • ¼ από ένα μικρό άσπρο και τρυφερό λάχανο
  • ¼ από ένα μικρό κόκκινο λάχανο
  • 1 μαρούλι iceberg
  • 2 καρότα
  • 2 ξινόμηλα 
  • καρυδόψυχα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 Για τη σάλτσα:

  • ½  γιαούρτι (όποιο προτιμάτε)
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι     

 

Παρασκευή: 

Χονδροκόψτε τα λάχανα και το iceberg. Τρίψτε τα καρότα στη χονδρή μεριά του τρίφτη. Κόψτε τα μήλα με τη φλούδα τους σε λεπτές φέτες και αλείψτε τα με λίγο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.Αναμείξτε όλα τα λαχανικά σε μια πιατέλα, βάλτε από πάνω τα μήλα και ρίξτε την καρυδόψυχα.Για τη σάλτα χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπλέντερ. Περιχύστε μ’ αυτή τη σαλάτα και σερβίρετε αμέσως.

  • Tips:- Δε δίνω αναλογίες για τη σάλτσα, γιατί ανάλογα με τα γούστα σας προσθέστε ή αφαιρέστε από τα υλικά όσο θέλετε μέχρι να σας ικανοποιήσει η γεύση.

         -Αν δεν τη σερβίρετε αμέσως μπορείτε να τη φτιάξετε και να προσθέσετε τη σάλτσα πριν την παρουσιάσετε.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

10
1