Σαλάτα με άσπρα φασόλια&ντοματίνια


Αρωματικότατη σαλάτα, γεμάτη χρώμα, δροσερή και γευστική! 

Υλικά: 
  • 2/3 φλυτζανιού ξερά άσπρα μικρά φασόλια
  • 2 ½ φλυτζάνια ντοματίνια
  • μια γεναία χούφτα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό ή φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο μαϊντανό
  • ¼ φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  •  αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Μουσκέψτε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό και κατόπιν βράστε τα. Όταν βράσουν στραγγίξτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε ολόκληρο το κλαδάκι δενδρολίβανου και ολόκληρη τη σκελίδα σκόδο. Μετά από λίγα λεπτά, όταν το δενδρολίβανο αρχίσει να τσιτσιρίζει, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να σταθούν όλα μαζί για 20 λεπτά, για να εμπλουτιστεί το ελαιόλαδο με τα αρώματά τους. Αφαιρέστε το σκόρδο και πετάξτε το δενδρολίβανο, δεν θα σας χρειαστεί άλλο. Βάλτε στο μπλέντερ το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αλατοπιπερώστε τη σάλτσα και περιχύστε με αυτήν τα φασόλια. Αφήστε τα να σταθούν για λίγο για να δέσουν όλες οι γεύσεις μαζί. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ανακατέψτε τα απαλά με τα φασόλια και το ίδιο κάντε με το βασιλικό. Περιχύστε τη σαλάτα με το ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Tip: Αν θέλετε μπορείτε πάνω από τη σαλάτα να βάλετε φλούδες παρμεζάνας.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living 

 

 

25
1