Σαλάτα με αμπελοφάσουλα


Δροσερή, γευστική, αποτελεί απο μόνη της ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα

Υλικά: 
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 100γρ. αμπελοφάσουλα βρασμένα
  • 500γρ. ντοματάκια τσέρυ
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 4 τρυφερά αγγουράκια
  • ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 κουταλάκι κάπαρη

Για τη σάλτσα:

  • 6 ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από sherry (αλλά και οποιοδήποτε άλλο ξύδι από λευκό κρασί θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερή ή γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι (αν δεν χρησιμοποιήσετε καυτερή πάπρικα)

Παρασκευή: 

Βράστε τα αυγά σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στα cooking tips. Ξεφλουδίστε προσεκτικά τα αυγά και αφήστε τα να κρυώσουν.

Αφήστε τα αμπελοφάσουλα να κρυώσουν και κόψτε τα στα δύο αν είναι πολύ μακριά.

Πλύντε και στεγνώστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε τις σε τετράγωνα κομματάκια.

Για τη σάλτσα ξεφλουδίστε τις ντομάτες, κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια και πολτοποιήστε τις στο μπλέντερ. Προσθέστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την πάπρικα και τη ζάχαρη και χτηπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε τα κρύα αμπελοφάσουλα. Προσθέστε τα ντοματάκια κομμένα στη μέση, τις πιπεριές. Αναμείξτε τα λαχανικά και περιχύστε τα με τη σάλτσα.

Κόψτε τα αγγουράκια, χωρίς να τα ξεφλουδίσετε, σε ψιλές ροδέλες.  Πάνω από τη σαλάτα βάλτε τα αγγουράκια, τις ελιές και την κάπαρη. Προτού σερβίρεται τη σαλάτα ανακατέψτε την καλά, βάλτε από πάνω τα αυγά κομμένα σε τέταρτα και σερβίρετε αμέσως.

 

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living 

 

15
1