Ρολλά μελιτζάνας με σάλτσα πέστο μαϊντανού


Πρωτότυπο πιάτο γεμάτο χρώμα, γεύση και αρώματα που ξετρελαίνουν τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. 

Υλικά: 
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 6 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 150γρ. φέτα
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 20 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 10 φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο μαϊντανού:

  • 2 φλυτζάνια μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 1/3 φλυτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Παρασκευή: 

Πλύντε τις μελιτζάνες και αφαιρέστε το κοτσάνι τους. Κόψτε κάθε μελιτζάνα κατά μήκος σε 6 λεπτές λωρίδες. Αλατίστε τις και αφήστε τις για μισή ώρα, να ξεπικρίσουν. Ξεβγάλτε το αλάτι με μπόλικο νερό και στραγγίξτε τις πολύ καλά.

Τις πιπεριές ψήστε τις όπως τις ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ *.

Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο τις μελιτζάνες, αλατίστε τις ελαφρά και σε μια ψηστέρια ή στο γκριλ του φούρνου σας ψήστε για τρία περίπου λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τις να κρυώσουν.

Στο πολυμίξερ βάλτε τη φέτα, το ανθότυρο, το βασιλικό, τη μέντα, αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε τα όλα μαζί για λίγο!!! Το μίγμα δε θα πρέπει να γίνει πολτός.

Πάρτε μία λωρίδα μελιτζάνας και τοποθετήστε από πάνω μια μεγάλη λωρίδα πιπεριάς. Από πάνω βάλτε μια γεναιόδωρη κουταλιά από το μίγμα τυριών και μυρωδικών στη μια άκρη της λωρίδας και προσθέστε λίγα φύλλα ρόκας πάνω από το τυρί. Από την άκρη που είναι το τυρί ξεκινήστε να τυλίγετε σφικτά, αλλά με προσοχή, τη μελιτζάνα σε ρολλό, προσέχοντας η ρόκα να προεξέχει λίγο. Με το ίδιο τρόπο φτιάξτε τα υπόλοιπα ρολλά.

Σερβίρετέ τα με σάλτσα πέστο μαϊντανού.

Για τη σάλτσα βάλτε όλα τα υλικά στο πολυμίξερ, εκτός από το ελαιόλαδο. Αναμείξτε τα καλά και ενώ συνεχίζει να είναι σε λειτουργία το πολυμίξερ προσθέστε τόσο ελαιόλαδο, όσο να δέσει η σάλτσα.

  • Tip: - Μπορείτε είτε να περιχύσετε τη σάλτσα από πάνω από τα ρολλά, προτού τα σερβίρετε, ή, κάτι που προτιμώ, να τη σερβίρετε ξεχωριστά σε ένα μπωλ.
  •       -Οι λωρίδες μελιτζάνας δεν πρέπει να “στεγνώσουν” στο ψήσιμο, ώστε να παραμείνουν μαλακές και να μπορούν να διπλωθούν.
  •      -Εναλλακτικά θα μπορούσατε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες. Οι ψητές όμως είναι σαφώς πιο υγιεινές.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

30
2