Ρολά προσιούτο με ξερό σύκο


Εγώ θα το χαρακτήριζα ορεκτικό all weather. Με ένα ελαφρύ ερυθρό κρασί μπροστά στο τζάκι ή με ένα δροσερό λευκό μπροστά ση θάλασσα δένει και με τα δύο θαυμάσια. Η αλμυρή, η γλυκιά, η πιπεράτη και η υπόξινη γεύση συμπληρώνουν η μία την άλλη δίνοντας ένα φίνο αποτέλεσμα. Και αυτή τη συνταγή μου την έδωσε ο φίλος μου Αλέξης Ανδριώτης! 

Υλικά: 

Για κάθε άτομο θα υπολογίσετε:

  • 1 φέτα προσιούτο
  • λίγο κατσικίσιο τυρί
  • ½ ξερό σύκο κομμένο σε κομματάκια
  • 3-4 φύλλα ρόκας
  • μερικές σταγόνες lime (γλυκολέμονο)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 

Παίρνουμε μία φέτα προσιούτο και την αλείφουμε με μια λεπτή στρώση κατσικίσιο τυρί. Από πάνω βάζουμε 2-3 φυλλαράκια ρόκας και πάνω από αυτή βάζουμε μερικά κομματάκια ξερό σύκο. Τέλος στύβουμε μερικές σταγόνες lime και τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Το τυλίγουμε και το κόβουμε στη μέση.

  • Tip: - Αντί για κατσικίσιο τυρί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

10
1