Ριζότο με γαρίδες


Νόστιμο ριζότο με γαρίδες μας ταξιδεύει στις καλοκαιρινές μας διακοπές...

Υλικά: 
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο  
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο    
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο    
  • 1 1/2 φλιτζάνια ρύζι    
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου    
  • Αλατοπίπερο     
  • 31 -35 γαρίδες  ξεφλουδισμένες και βρασμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα    
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 3κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
Παρασκευή: 

Σε μία χύτρα λιώνουμε μία κουταλιά βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.Προσθέστε 3 φλιτζάνια ζωμό και αλάτι Ασφαλίστε το καπάκι και μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι για 10 λεπτά περίπου.

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ζωμό με τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς για 3-5 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε το μαιντανό ,

το βασιλικό , το βούτυρο και τη παρμεζάνα με το ρύζι και τις γαρίδες και σερβίρουμε.

 

 

 Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

 

30
3