Ψητό camembert με μέλι, κονιάκ & βότανα


Υπέροχη συνταγή για πάρτυ. Το λιωμένο τυρί αρωματισμένο με μέλι, κονιάκ και σκόρδο και σερβιρισμένο με τραγανά κλωναράκια σέλερυ, χωριάτικα ψωμάκια ή ακόμα και ραπανάκια για να τα βυθίσετε και να απολαύσετε αυτό το πρωτότυπο ντιπ. 

Υλικά: 
  • 3x 250γρ. τυρί Camembert συσκευασμένο σε κουτάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 3 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένο φετούλες
  • 3 φύλλα φασκόμηλο
  • 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 3 φύλλα δάφνης

Για το σερβιρισμα:

  • μικρές φέτες χωριάτικου ψωμιού
  • κλωναράκια σέλερυ
  • ραπανάκια

 

Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC. Βγάλτε το τυρί από τις συσκευασίες, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και με ένα καλαμάκι κάντε περίπου 7 τρύπες στο καθένα. Αναμείξτε το μέλι με το κονιάκ και χύστε το μίγμα πάνω από τις τρύπες, να γεμίσουν και να καλύψουν την πάνω επιφάνεια του τυριού.  Καρφώστε το σκόρδο και πιέστε ελαφρά το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο και τη δάφνη πάνω από κάθε τυρί.Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 7 λεπτά περίπου. Βγάλτε τα από το φούρνο και με γρήγορες κινήσεις και με τη βοήθεια ενός πολύ αιχμηρού μαχαιριού κόψτε επιφανειακά, κάνοντας ένα σταυρό στο κέντρο κάθε τυριού. Ανοίξτε πολύ προσεκτικά τα «πέταλα». Βάλτε τα τυριά σε ένα πλατό και σερβίρετέ τα αμέσως με κλωναράκια σέλερυ, φέτες χωριάτικου ψωμιού και ραπανάκια.Yummy- yummy!!!

  • Tips:-Αρωματικά βέβαια καλύτερα είναι τα φρέσκα βότανα, αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε χρησιμοποιήστε αποξηραμένα.
  •          -Συνήθως οι συσκευασίες Camembert είναι ξύλινα κουτάκια. Μπορείτε αφού ξετυλίξετε το τυρί από την εσωτερική του συσκευασία, να το ξαναβάλετε μέσα και να χρησιμοποιήσετε τα κουτάκια στη θέση του ταψιού.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία-Art of living   

 

10
1